2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Kulinarinis "šedevras"




Pagaliau jau galiu nusiskint ir vieną kitą moliūgą. Pirmasis mano eksperimentas su "makaroniniais" moliūgais. Gal sviete ir ne naujiena, bet mane pasieke antros kartos amerikonai... Mamos kaimynei sesuo parvežė moliūgų sėklų lauktuvių iš Amerikos, kaimynė davė pora jau užaugintų moliūgų, mama vieną iškepė (kepti išsiima kaip spagečiai)kitą paliko sėklai- puikiai išsilaiko per žiemą, net ir neturint super tobulo rūsio. Tai va, šiemet jau sėjau ir aš, keista, bet pas tą mamos kaimynę nebeišdygo nė vienas, teks man dabar duot pora moliūgų... Beje aš sėklų daviau draugei į Naująją Ūtą, ji davė dar sesei iš Jiezno, tad jei sutiksit kur tose apylinkėse "makaroninių" moliūgų prašykit, kad sėkla pasidalintų - tikrai nereikalauja ypatingo dėmesio, o žiemą įvairovė garantuota. Manau įdarui puikiai tiktų ir faršas, bei kiti priedai papuolantys po ranka. Aš eksperimentavau su kiaušiniene- pora kiaušinių , šlakeliu pieno ir truputėliu sviesto. Vieną kepiau be nieko, tik suprieskoniuotą, manau bus puikaus skonio pašildyti "makaronai" ant sviesto.

2 komentarai:

  1. Aina sau kas do ciudas.. Pirmusyk tokius makaroninius matau. Kad man nors dvi sekleles tokiu....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aga , tikras "cūdas".
    Jei tik pavyks užaugint su brandžiom sėklom (nugi nežinau kokio maždaug dydžio turi būt brandūs, nes šito sėklos dar nedabrendę buvo)būtinai pasidalinsiu.
    Rudenį skelbsiu "saldainiuką" moliūgų sėklų (che che būt baikė)... juokauju, jei tik turėsiu su malonumu perleisiu visą saują, bet kaip sakiau, reik sulaukt tinkamo moliūgo.

    AtsakytiPanaikinti