2010 m. spalio 7 d., ketvirtadienis

Cepelinai , morkų sultys ir?...





Viskas prasidėjo nuo cepelinų.
Sulčiaspaudė išvežta pas mamą, o morkas reik kažkaip suvalgyt, užšaldyt ar dar kaip kitaip sudorot, nes sandėliuot neturim kur. Stovint tik suvys maišėkas morkų ir jokios naudos. Dalis morkų jau užšaldyta.
Prie ko cepelinai? Ogi prie to , kad išsitraukiau bulvių tarkavimo mašynką , tai ir morkas su ja susitarkavau, prisispaudžiau sulčių, o tų likusių išspaudų ( ar kaip kitaip jas pavadint?) nekilo rankos išmest, tad pasiruošiau "pagardą" sriubai, padažams.
Nemėgstu baltų sriubų , dar vienas privalumas - atsuki stiklainį ir sumeti į puodą, nereik rankų terliotis , o spalva kokia graži nuo smulkiai tarkuotų morkų.
Dalinuosi savo eksperimentu su jumis : morkų tirštimai (išspaudos), cukinija (tarkuota burokine tarka) , nedidelis poras, pipirai, lauro lapeliai , cukrus , druska ir actas. Tiesa dar aliejaus daržovių troškinimui ir vandens pripyliau tiek kiek sulčių išspaudžiau.
Priviriau cepelinų , išspaudžiau sultis , privakavau "morkienės" ir dar sriubą išviriau iš likučių (liko mėsos nuo cepelinų , morkos netilpo į stiklainius , dar sauja šaldytų žirnių atsirado, na kelios bulvės nusilupt beliko).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą