2010 m. birželio 12 d., šeštadienis

Vasara jau nubarstė ...






Prasideda maisto atsargų ruošimas žiemai.
Jau užšaldžiau truputėlį trintų braškių .
Visiems iki gyvo kaulo įsiėdė žodis "krizė", bet ta bjaurybė leido pajust , kad galanda nagus ir prieš mūsų šeimą . Kažkaip atlaikėm, tad dabar jau tikrai ruošiamės , sklebiam jai karą prieš kitą šildymo sezoną.
Kiek suplanavus nuveikt , prisišaldyt-prisikonservuot, tai turbūt tik prieš kokius 8-10 metų tiek darius. Nes jau baisiai mandri buvom, kam ruošt jei galima nusipirkt...
... bet tikrai smagu prisimint vieną iš savo "arkliukų" - maisto konservavimą. Būdavo smagu girdėt kai draugė užsukus dūsauja iš kur tiek moku ir žinau konservavimo, marinavimo receptų ir pan. Tiesiog patikdavo improvizuot, daryt pagal jau "atidirbtus" receptus, patikdavo kai valgoma buvo. Aišku šeimyna išmandrėjo, kam valgyt "iš stiklainių" jeigu galima šviežių nusipirkt žiemą. Matau , kad jau šeimyna atėjo į protą ir marinuoti agurkėliai, šaldytos braškės, virtos obuolienės ir kt. neužsistovi, keli stiklainiukai paruošti šventėms , nesulaukia nė pirmojo sniego, tad dabar su ugnele kibsiu į darbus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą