2010 m. sausio 9 d., šeštadienis

Kepiniai

Spanguolinis pyragas

Turėjau spanguolių uogų, kurių nepanaudojau, o ismest griekas būtų -juk prabangi uoga , o dar žiemos metu...
Išsirinkau vieną iš pasiūlytų Giedrės receptų ir pabandžiau.
Aišku per savo išsiblaškyma sumaišiau kepimo miltelius su cukraus pudra ir vietoj kepimo milteliu įdejau cukraus pudrą... Na gavosi kaip mama sako - budė, neiškilo, bet skonis pakenčiamas.
Rytdienai vėl planas kept. Šįkart gavosi tobulai . Pas mus yra toks posakis kai labai skanu - valgant liežuvį gali tik palei užpakalį pasigaut... Spalvingi tie lietuviški posakiai.
RECEPTAS:
Spanguolės, 150 gramų
Cukrus, 1.5 stiklinės
Kiaušiniai, 2 vnt
Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
Kepimo milteliai, 2 šaukšteliai
Aliejus, 100 mililitrų
Pienas, 100 mililitrų
Vanilinis cukrus,ziupsnelis druskos.
Gaminimas:
sutrinti šakute spanguoles(tiksliau sutraiškyti, bet nepadaryt tyrės), nusunkti šiek tiek. įpilti 0,5 stiklinės cukraus ir išmaišyti. Tešlai kiaušinio trynius sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.Supilti aliejų ir pieną. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai įmaišyti į tešlą išplaktus baltymus. Pusę tešlos masės pilti į kepimo formą, per vidurį dėti spanguoles, viską paslėpti likusia tešla. Kepti apie 30 minučių 170C orkaitėje.

3 komentarai:

  1. O man tai širdis drebėjo :) Bijojau, kad tik patiktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viskas liuks gavosi ir tikrai paprasta gamybos procesas.
    Manau labai neblogas gautūsi ir persikinis pyragas, tik cukraus gal perpus tada reikėtų dėt.

    AtsakytiPanaikinti